Richard Kok (1964) 

Op de havo in Drachten was mijn tekenleraar mijn grote inspiratiebron. Ik koos tekenen als examenvak en ben daarna naar de lerarenopleiding Hogeschool Windesheim in Zwolle gegaan. Daar heb ik mijn passie voor tekenen, schilderen en houtbewerken verder kunnen ontwikkelen. Ruim 15 jaar stond ik voor de klas in het middelbaar onderwijs. Nu werk ik alweer 18 jaar als creative voor Lentiz onderwijsgroep in Zuid-Holland. Het is een prachtige combinatie om als vormgever/fotograaf in het onderwijs te werken. Niet meer voor de klas, maar nu om de organisatie te positioneren in de regio.

 

richardkok.nl

Nu het nieuwe atelier klaar is, heb ik het schilderen met olieverf weer opgepakt. Het is opnieuw een verkenningstocht. Je moet durven. Dat geldt ook voor de houtbewerking; gewoon doen! Soms gaat het fout en begin je opnieuw. Daar leer je van. Zo is deze website een registratie van mijn werk en wordt deze regelmatig aangevuld met nieuwe schilderijen, foto's en/of nieuw timmerwerk. Iets met je eigen handen creëren wat er nog niet was, geeft mij veel voldoening en een enorme kick.  

 

vormplus.nl

Naast het werk voor Lentiz heb ik vanaf 1999 een eigen studio voor vormgeving en fotografie: Vormplus. Ook hier ontwerp ik, doe ik opmaakklussen en fotografieopdrachten. Erg afwisselend van kerstkaart tot boek, van logo tot gevelbelettering.